Ne ola bu maş fasulyesi,
Maraş’tan mı geliyor ki diyenlere bir tarif.
1 kase maş fasulyesi ılık suda 30. dk bekletilir.
1 çay bardağı kadar bulgur da ılık suda 30 dk. bekletilir.
Bu esnada kısık ateşte, 1 yemek kaşığı zeytin yağda,
soğanlar kavrulur ama önce 1 soğan yan yan ve ince ince kesilir.
Soğanlar iyice cansızlaştıktan sonra 2 sap yeşil soğan
doğranır ve eklenir.
Ilık suda bekletilen maş fasulyesi ve bulgur soğanlara ilave
edilir.
1 su bardağı ılık suda (kıvamına ve acılığına göre) 1 yemek kaşığı biber
salçası, biberiye, kekik, kimyon (arzuya göre eklenir 1 çay kaşığı misal)
karıştırılır. Salça sıvı kıvama geldikten sonra isteğe göre tuz eklenip tencereye eklenir.
Maş fasulyesi fazla su çektiği için önce 3 bardak sıcak su
sonra pişme esnasında gerekirse 1 bardak sıcak su daha eklenerek bu ne menem
şeydir ki pişirilir ve yenir.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder