Muhteşem rakı mezesi
Cevizli cacık
4-5 kişilik
Yarım bağ dere otu,
Dört- beş dal nane ( yaprak değil),
Dört – beş dal fesleğen,
Bir miktar maydanoz,
Büyüklüğüne göre kabukları soyulmuş iki ya da üç hıyar,
İsteğe bağlı olarak iki- üç diş sarımsak
Rondodan geçirilir…
Derin bir kaba alınır içine beş yüz gr. yakın süzme yoğurt,
Yoksa yoğun kıvamlı başka bir yoğurt ilave edilir.
Yeşillik ezmesi ile yoğurt iyice birbirine karıştıktan sonra,
Dövülmüş değil ama küçük parçalara ayrılmış bir kase ceviz
karışıma eklenir,
Karışımın üzerinde bir- iki tatlı kaşığı yağ gezdirilir.
Küçük kaselerin için ikişer adet buz koyulur üzerine
cevizli cacık alınarak servis yapılır.
Rakı candır…
Yorumlar
Yorum Gönder